Rusta och matcha är en ny tjänst hos Arbetsförmedlingen med målsättningen att du som deltar ska hitta jobb eller utbildning på kortast möjliga tid. Vi på A till Ö står för vägledning, kvalitet och erfarenhet för att du ska kunna uppnå det som är bäst lämpat för dig.

Behöver du hjälp med att hitta jobb eller utbildning?

På A till Ö har vi över 30 års erfarenhet av att matcha arbetssökande mot arbete och utbildning. Tillsammans skapar vi förutsättningar för att du ska lyckas nå dina mål. Vi ger dig individanpassat stöd så att du så snabbt som möjligt finner vägen till arbete eller passande utbildning som tar dig till ditt drömjobb.

Vad krävs för att kunna få hjälp i Rusta och matcha?

När du är inskriven på Arbetsförmedlingen och fått besked om att du kan delta i Rusta och Matcha så kan du välja A till Ö som leverantör. Valet görs efter att du haft samtal med din handläggare och en bedömning gjorts. Läs mer om hur du söker på nedanstående länk.

https://arbetsformedlingen.se/for-arbetssokande/extra-stod/stod-a-o/rusta-och-matcha

För att senare göra ditt val av leverantör loggar du in via ”Mina sidor” på Arbetsförmedlingens hemsida.

När du har valt A till Ö som leverantör kommer du att bli tilldelad en egen jobbcoach som stöttar dig hela vägen från kartläggning till din första arbets- eller studiedag. Vårt mål är att ge dig en så bra matchning som möjligt mot jobb eller utbildning.

Vad gör vi för dig i Rusta och matcha?

Vi hjälper dig med allt från hur du skriver ett bra CV till att träna intervjutekniker. När du deltar i Rusta och matcha hos oss stöttar vi dig på flera sätt:

Kartläggning: Tillsammans kartlägger vi dina tidigare erfarenheter, utbildningar och de intresseområden du har.

Arbetsgivarkontakter: Vi har ett väldigt brett nätverk av arbetsgivare och jobbar ständigt med att skapa nya arbetsgivarkontakter som kan bli din väg in på arbetsmarknaden.

Ansökningshandlingar: Vi kommer stötta dig med ansökningshandlingar, så som CV och Personligt brev.

Studie- och yrkesvägledning: Du har möjlighet att få studie- och yrkesvägledning av vår Studie- och yrkesvägledare. Utbildning är en viktig faktor för att få ett jobb.

Föreläsningsmaterial/Distansmaterial: Vi skickar ut jobbsökarmaterial en gång per vecka för att öka dina kunskaper kring jobbsökandet, arbetsmarknaden och studier. Vi har coachledda aktiviteter i grupp och även gästföreläsare.

-Söka jobb/utbildning: Vi ger dig konkreta tips och råd på vart du kan hitta och söka jobb eller studier.

 

Varmt välkommen att välja oss som leverantör av Rusta och matcha!