Är du någons väg ut i arbetslivet och in i samhället?

Värmlandslärling Integration är ett samarbetsprojekt mellan Karlstad kommun och A till Ö. Projektet syftar till att ge ungdomar som kommit till Sverige på egen hand utan kontakter och egna nätverk ingångar på arbetsmarknaden, som i förlängningen kan leda till erfarenheter och jobb. Projektet bygger på goda relationer därför jobbar vi i nära samarbete med hela det värmländska näringslivet.

Jobb är en viktig del av livet

Att ha ett jobb är en viktig del av livet. Det finns ett par frågor som är rätt vanliga, som inte alltid är så lätta att svara på:

  • Vad behöver man kunna för att bli anställd?
  • Vilka olika yrken finns?
  • Hur fungerar det egentligen på en arbetsplats?

Vi träffar ungdomar med stora resurser som övervunnit många svårigheter. En del är klara med sina gymnasiestudier medan andra försöker hitta andra vägar ut i arbete. Som ung utan nätverk, i ett nytt land, kan det vara svårt att hitta en anställning på egen hand. Därför finns Värmlandslärling Integration för att hjälpa de här ungdomarna ut i arbetslivet och in i samhället.

Vad gör en samarbetspartner?

Som vår samarbetspartner delar ni med er av erfarenheter, tar emot studiebesök och visar upp er verksamhet och bransch för att på så vis skapa en tydligare bild av den svenska arbetsmarknaden. Under korta praktikperioder har ni möjlighet att ge en ung människa inblick i vad som krävs för att jobba hos just er.

Om ni trivs med varandra finns möjligheten att ta emot personen som lärling. Under lärlingsperioden lär ni upp potentiella framtida medarbetare utifrån de krav på anställningsbarhet som just er verksamhet ställer. Samtidigt bidrar ni till att ge en ung människa yrkeskunskaper, arbetslivserfarenhet, kontakter och förhoppningsvis även en anställning.

Tryggt sätt att vara med och skapa möjligheter

Vi finns hela tiden med som stöd och gör täta uppföljningar för att se till att allt fungerar bra. Genom att ge någon chansen att komma ut på er arbetsplats bidrar ni också till att skapa integration i samhället, samtidigt som det berikar er verksamhet.

Låter det intressant? Hör av dig, så berättar vi mer.